Få din bil gjort sommerklar!

Sommeren står for døren og det er en rigtig god idé, at få vasket vinteren væk.

Palm´s Auto anbefaler, at du lader en fagmand gøre din bil sommerklar på en professionel måde. Du vil uden tvivl blive positivt overrasket og opleve en mærkbart pænere bil end hvis du selv kaster dig over opgaven. Og ønsker du evt. at sælge din bil, er pengene rigtig godt givet ud.

Du kan lave en gratis forespørgsel på en sommerklargøring her.

Ønsker du at gøre det selv, er det selvfølgelig også en mulighed. Palm´s Auto har nedenfor samlet en række relevante råd, således at du kan gøre bilen sommerklar på den letteste og mest effektive måde.

1

Bilpleje – indvendig og udvendig

Hver eneste dag udsættes din bil for vejr og vind. Din bils lak er meget sårbar overfor den daglige påvirkning af syreregn, ultraviolet lys, salt, og luftforurening. Resultatet er, at lakken langsomt mister sin dybde og glans og langsomt ruster.

Derfor skal du være meget opmærksom på, at du giver bilens lak en grundig behandling med polish, hvor du får fjernet alt fra mågeklatter, til flyverrust og tjærepletter. Derefter er det en rigtig god idé, at slutte af med en forsegling og en bilvoks.

Derudover er det en rigtig god idé at få gennemgået kabinen – både med støvsuger, vinyl og tekstilbehandling – men ideel set med en trykluftsbehandling af alle utilgængelige steder.


2

Tjek bremser og bremsevæske

Det er vigtigt at tjekke bremsevæsken løbende og især hvis familien skal på en lang køretur henover sommeren. Når du kører i bilen, ændres temperaturen i bremsevæske meget, og det medfører, at der optages luft i bremsevæsken og bremsevæskens kogepunkt sænkes.

Kontrollér bremserne ved at bremse hårdt op ved omkring 30 km/t. Bilen skal holde stille inden 6 meter. Pedalen må højest kunne trædes halvvejs ned og skal føles hård. En mekaniker eller anden bilkyndig bør kontrollere bilens bremseskiver.

3

Olie og filter

Du bør tjekke oliestanden jævnligt – og altid inden du evt. kører på en lang ferie. Tag oliepinden op og tjek om oliestanden er mellem mærkerne på pinden. Når du tjekker oliestanden, er det vigtigt, at bilen har stået stille i stykke tid, så olien har haft tid til at bundfældes i bundkaret.

Er det er lang tid siden, oliefilteret er skiftet, bør dette også gøres inden en lang bilferie.


4

Dæk og dæktryk

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at du har fået skiftet til sommerdæk. Lovkravet er 1,6 millimeter, men allerede ved en mønsterdybde på 3 millimeter begynder dækkene at bremse dårligere. De fleste nyere dæk har en slidindikator, som gør det nemmere at se, hvornår dækkene skal skiftes.

Et korrekt dæktryk er vigtigt, så dækkene har det rigtige vejgreb. For lidt eller for meget luft i dækkene kan ændre bilens bremselængde. Tjek instruktionsbogen for korrekt dæktryk.


5

Køler- og sprinklervæske

Skift eller efterfyld kølervæsken. På beholderen i bilens motorrum kan du nemt aflæse minimum og maksimum for kølerstanden. Sørg for at bruge kølevæske, der er frostsikret også selvom, det er sommer – blandt andet fordi kølervæsken korrosionssikrer hele kølesystemet.

Har du øvrige spørgsmål eller er det andet vi kan hjælpe dig med vedr. din bil er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 4494 4515 eller på vores e-mail.